ELEpress

De ELEpress, een compactor voor inbouw in ondergrondse afvalcontainers

Inbouw in bestaande containers

De ELEpress is een innovatief product gebaseerd op jarenlange kennis en ervaring op het gebied van techniek en duurzaamheid. De ELEpress is licht en is geschikt voor inbouw in vrijwel alle types ondergrondse containers. Door zijn unieke ontwerp is de ELEpress eenvoudig te installeren in bestaande afvalcontainers. De unit is zo ontworpen dat het plaatsen in één dag goed uit te voeren is.

Onze specialisten kunnen de ELEpress op locatie installeren in de werkplaats en de ELEpress kan ook zelf worden ingebouwd, hiervoor is een duidelijke handleiding beschikbaar.

Capaciteitsvergroting en logistiek voordeel

Het grote voordeel van de ELEpress is de sterke capaciteitsvergroting van de bestaande container. Hierbij wordt afval kleiner geperst, waardoor de ruimte in de container zeer efficiënt wordt benut. De capaciteit van de container wordt tot een factor 6 vergroot. Doordat het afval niet wordt vermalen is er geen belemmering om achteraf scheiding toe te passen.

Niet alleen is er het voordeel van meer capaciteit, ook logistiek is er een groot voordeel voor het afval-inzamelbedrijf. Er zijn minder voertuigbewegingen nodig en er kan efficiënt worden gepland door middel ons unieke beheersysteem.

Door het installeren van de ELEpress wordt de capaciteit van bestaande ondergrondse restafvalcontainers met een factor 2,5 tot 3 opgewaardeerd. Bij een PMD inzamelcontainer wordt zelfs een capaciteitsvergroting gerealiseerd met een factor 4 tot 6.

Optimale verdichting van het afval wordt mede gerealiseerd door het slim opentrekken van gesloten afvalzakken. De frequentie voor leeghalen van de container kan dus omlaag en daar waar dagelijks geleegd moest worden kan nu gemakkelijk een weekend overbrugd worden.

Op locaties waar door capaciteitsgebrek eigenlijk een tweede of zelfs derde container geplaatst moet worden, wordt het capaciteitsgebrek door toepassen van deze pers in de eerste container ruimschoots opgeheven. Er hoeft dus geen tweede of derde container geplaatst te worden.

Live beheer van de ELEpress

De voordelen van de ELEpress:

Veelgestelde vragen over de ELEpress

© 2021 KTK B.V. - Bedrijvenpark Twente 328 - 7602 KL ALMELO - Telefoon 0546 575400 - E-mail info@ktk.nl
Privacyverklaring